Luke Skywalker i The Last Jedi

Star Wars-fansen har varit delade i sin syn på The Last Jedi, med mycket kritik riktad mot porträtteringen av Luke. Själv tyckte jag att filmen tveklöst hade brister, men att Luke inte alls var en av dessa. Jag kände mig helnöjd med hur han framställdes, till skillnad från bland andra Mark Hamill. En som däremot tagit Lukes porträttering i försvar är skådespelaren Joseph Gordon-Levitt med en essä på ett par tusen ord.

Jan kan understryka av jag håller med Gordon-Levitt och att jag anser hans uppsats vara träffsäker och välskriven. En 60-årig Luke med samma personlighet och agerande som när denne var 20 år hade känts fel. The Last Jedi visar en mer själsligt sargad Luke och jag tyckte alltid att det verkade som om The Force Awakens förberedde oss på honom som sådan också. Var kommer folks förvåning ifrån då egentligen? Är det nostalgi som gör att de vill ha samma karaktär tillbaka och avvisar den äldre versionen?

Rian Johnson gjorde enligt mig rätt att ta den här risken med Luke. Förhoppningsvis tar även J.J. Abrams risker i Episode IX.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s