Daddy’s Home 2

Titel: Daddy’s Home 2
År: 2017
Längd: 100 min
Genre: Komedi
Regissör: Sean Anders
Skådespelare: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Mel Gibson, John Lithgow, Linda Cardellini, Alessandra Ambrosio

Den medelmåttiga komedi Daddy’s Home gjorde succé rent ekonomiskt och blev Will Ferrells mest inkomstbringade film i karriären. Det var naturligtvis därför den fick en uppföljare 2017, och inte på grund av de negativa recensionerna som kritikerna gav den.

Brad (Ferrell) och Dusty (Mark Wahlberg) har börjat komma överens med varandra. Vapenvilan knakar däremot när båda deras pappor anländer för att fira jul med sina söner och barnbarn. Don (John Lithgow) är en kufisk fåntratt, precis som hans son Brad. Kurt (Mel Gibson) däremot är mer av en hård bråkstake. Deras närvaro gör julen något mer kaotisk än vad den hade varit annars.

Det är mycket talang som fått plats på duken här. Som många redan påpekat innan mig slösas dock denna talang bort i en film som får sin föregångare att se riktigt skarp ut. Att Lithgow och Gibson gör bra insatser räcker inte för att komma undan denna undermålighet. De roliga scenerna är både färre i antal och mindre roliga. Mjäkigheten har dessutom skruvats upp och blir ”cringe” i ett par scener inklusive slutscenen.

Daddy’s Home 2 känns som en klen familjekomedi från 90-talet som på något sätt hamnat i 2017. Med tanke på att den gjorde sämre ifrån sig inkomstmässigt än ettan så tror jag inte att vi behöver oroa oss för att en trilogi ska fullbordas.

2 reaktioner på ”Daddy’s Home 2

  1. ”Daddy’s Home 2 känns som en klen familjekomedi från 90-talet som på något sätt hamnat i 2017”.

    Kanske därför du skrev ”År: 1989”. ;)

    Jag kan nog ganska säkert säga att jag vare sig kommer att se den första filmen eller denna uppföljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s