Om/Kontakt

Den som vill kontakta mig kan göra det på följande mejladress:
linusoberg89@hotmail.com

Min blogg fungerar sämre i vissa webbläsare, ex. Microsoft Edge.

”Voldo” råkar ha varit mitt alias på diverse filmforum sedan ett antal år tillbaka.

När jag betygsätter mina filmer använder jag mig av en skala från 1-10. Såhär ser det ut:
1 – Katastrof
2 – Usel
3 – Dålig
4 – Underkänd
5 – Godkänd
6 – Bra
7 – Mycket bra
8 – Fantastisk
9 – Mästerlig
10 – Fulländad

Om en film har en engelskspråkig originaltitel så refererar jag till den istället för den svenska. Jag säger t.ex. Defiance istället för Motstånd. Orsaken är att jag oftast finner originaltitlarna betydligt mer tilltalande, och majoriteten av mina bloggläsare är nog tillräckligt kunniga i engelska för att förstå titlarna och möjligtvis också inse hur mycket sämre de svenska ofta är.

Å andra sidan använder jag mig av svenska titlar när de kommer till mer ”internationella” filmer, jag säger alltså Det Levande Slottet istället för Hauru no ugoku shiro. För jag tror inte att de flesta av oss är tillräckligt kunniga i japanska för att förstå titeln, och det svenska titlarna är oftast inte nämnvärt sämre än de engelska.

Favoritfilmer
Favoritregissörer
Favoritskådespelare

45 reaktioner på ”Om/Kontakt

 1. Nu har även jag hittat hit och jag måste säga att jag gillar din blogg, smarta välskrivna filmrecensioner, stilrent intryck och design och bra filmsmak ;) Kommer gärna tillbaka.

 2. Tack för din comment på min blogg. Din blogg verkar intressant, film är ett av mina största intressen också. Ska försöka titta förbi då och då.

 3. Trevlig blogg du har fått till. Både intressant och välskriven måste jag säga. Många trevliga recensioner och jag håller faktiskt med dig i det mesta, vi har ungefär samma filmsmak verkar det som.

 4. Tjena Voldo. Riktigt bra blogg du har, litar nog mer på dina åsikter inom film än tidningars. Finns det möjlighet att skriva requests till dig på filmer?

  • Tjena, tack för komplimangen. Jag brukar mest recensera filmer som jag själv köper eller ser på bio utan efterfrågningar. Kan inte garantera att jag recenserar en film du vill att jag ska recensera, men fråga får du alltid göra.

   • Okej.

    Det skulle vara kul att se vad du tyckte om American Psycho med Christian Bale. Om du har sett den eller har den och kanske hinner se den någon dag så hade det varit kul att höra dina åsikter om den.

   • Jag har sett den och tycker att det är en mycket bra film. Kanske recenserar den i någon gång i framtiden.

 5. Din blogg är helt utan tvekan genialisk. Fortsätt med det du gör and keep the movielovers updated :D

 6. Hej Voldo!
  Först vill jag bara säga att jag älskar din blogg, det här är den ända bloggen som jag läser.
  Sen så vill jag tipsa dig om några filmer som jag tycker är väldigt bra och som jag vill veta din åsikt om.
  nr.1

  The Usual Suspects.
  En bra film om ett gäng rånare men en trevlig twist.

  http://www.imdb.com/title/tt0114814/

  nr.2

  The Prestige
  En riktigt bra film som handlar om två trollkarlar eller illusionister som ”tävlar” mot varandra.

  http://www.imdb.com/title/tt0482571/

  Hoppas att du kan skriva lite om dessa filmer, och om inte så får du iaf några timmar trevlig tid framför TV:n.

  • Wow, smickrande ord.

   Jag kanske hittar tid att se dessa filmer igen i framtiden (jag gillar båda), men när jag har miljoner andra filmer på ”vill se-listan” så blir det inte lätt. :P

   Är iofs extra sugen på att se om The Prestige, det var längesedan jag såg den nu.

   • Okej, då vill jag bara säga tack till bra läsning och rekommendera dessa filmer till alla som inte har sett dem. Du kommer inte att bli besviken!

 7. Nice! Alltid kul med vanliga människor som ”tycker till” om film,musik och böcker, det är ju annars ”förståsigpåare” som ska göra det.
  Kommer att hålla ögonen på dig, och även tillföra åsikter,är en dam som är 30 år äldre än dig så det kan verkligen bli intressant!

 8. Bra blogg med bra recensioner! Jag kommer nog komma tillbaks hit mer än en gång! Jag bedriver också en filmblogg där jag recenserar både nya och äldre filmer. Vad sägs om att byta länkar och generera lite trafik mellan bloggarna? :)

 9. Riktigt bra blogg, kul att läsa dina recensioner. Speciellt då det är filmer jag själv har sett och har min uppfattning av den, då är det intressant att få någon annans syn på samma film. Tycker du borde se Tv-serien Prison Break, enligt mig är det en sevärd serie dock så sjönk den något i mina ögon efter att en vän liknade den med ”House fast med action” haha. Hur som helst hade det varit intressant att läsa en recension från dig om den tv-serien. Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s