The Lego Movie

lego0

Titel: The Lego Movie
År: 2014
Längd: 100 min
Genre: Animation | Äventyr | Fantasy | Komedi
Regissörer: Phil Lord, Christopher Miller
Skådespelare: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Liam Neeson, Morgan Freeman, Nick Offerman

En film gjord på lego ser man inte varje dag. Phil Lord och Christopher Miller regisserade just en sådan häromåret, med bland andra Morgan Freeman i sin första animationsroll någonsin.

lego1

Emmet (Chris Pratt) är en ung man som ingen verkar bry sig mycket om. Efter en dag på jobbet hittar han ett mystiskt föremål som har en profetia kring sig, den som finner föremålet ska rädda världen ifrån den ondskefulle Lord Business (Will Ferell). Emmet möter den talangfulle tjejen Wildstyle (Elizabeth Banks) som tar med honom till en slags annan dimension för att uppfylla profetian. Många kända figurer har väntat på Emmets ankomst, men de börjar snabbt tvivla eftersom att han inte verkar vara till någon nytta alls. Det blir upp till Emmet att försöka motbevisa dem och rädda världen.

lego2

The Lego Movie har nått framgång både bland publik och kritiker, men hos mig gick den inte hem särskilt. Den är visserligen ganska charmig och småkul stundtals, den förblir dock ytlig och jag kan inte förmå mig att se någon storhet i filmen. Bästa karaktären är Batman, kanske den mest komiska versionen av honom som setts på film hittills.

lego3

Intressant var det att höra Morgan Freemans röst i en animerad film för första gången. Ett flertal andra kändisar gör även cameos i mindre roller. Själva legokonceptet känner jag mig varken positivt eller negativt inställd mot, och det gäller nästan filmen som helhet också. Sevärd film, inte mer än så.

betyg6

6 reaktioner på ”The Lego Movie

  1. Gillade du inte Bad Cup eller ?
    Tja hela filmen har ju sådan underbar energi och berättarglädje som är svår att inte uppskatta. Twisten mot slutet är ju fullständigt genial och gör ju att man förstår varför det förekommer så många klyschori filmen.
    Sen är ju ”Everything is awesome” en av de mest minnesvärda låtarna inom film på länge.

  2. Undra hur det kommer sig att den inte alls blev lika tokhyllad av kritiker här i Sverige, som den blev i USA ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s