A Million Ways to Die in the West

mill0

Titel: A Million Ways to Die in the West
År: 2014
Längd: 116 min
Genre: Komedi | Western
Regissör: Seth MacFarlene
Skådespelare: Seth MacFarlene, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Giovanni Ribisi, Neil Patrick Harris, Sarah Silverman

Family Guy-skaparen Seth MacFarlene gjorde succé i registolen för ett par år sedan med Ted. Nu har han återvänt till vita duken igen med A Million Ways to Die in the West, denna gång spelar han huvudrollen i egen hög person.

mill1

Filmen utspelar sig 1882 i Arizona när vilda västern är i full rullning med cowboys och indianer. Den klenmodige fårfarmaren Albert (Seth MacFarlane) blir dumpad av sin flickvän (Amanda Seyfried) för en rikare herre (Neil Patrick Harris). Strax därpå möter han Anna (Charlize Theron), en kvinna med ett mystiskt förflutet. De två kommer närmare varandra tills den dag då Albert kysser Anna, en händelse som får konsekvenser när Annas ökände make dyker upp. Hennes man är laglöse revolvermannen Clinch (Liam Neeson), han får veta att Albert kysst hans fru och nu vill han utkräva blodig hämnd.

mill3

Man kan undra vad som gick snett i alstrandet av denna westernkomedi. MacFarlene gjorde nämligen ett lysande jobb med Ted, men här har han på något vis misslyckats. Den allmänna kvalitén på filmen håller en låg nivå. MacFarlene ser ut som att han klivit rätt ut ur 2010-talet, och det blir ett diskret men ständigt varande irritationsmoment. Humorscenerna varierar från att vara roliga till enbart tramsiga.

mill2

A Million Ways to Die in the West förser säkerligen sin publik med några skratt och den innehåller ett par sköna cameos. Mer än så har den inte att erbjuda. Kanske är den drygt 20 minuter oklippta versionen bättre, men jag rekommenderar inte någon att ha höga förväntningar. Hade det inte varit för en viss stor logisk lucka dessutom så hade jag kunnat ge godkänt betyg, men nu blir det inte så.

betyg4

 

2 reaktioner på ”A Million Ways to Die in the West

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s