Prisoners

pris0

Titel: Prisoners
År: 2013
Längd: 153 min
Genre: Thriller | Drama
Regissörer: Denis Villeneuve
Skådespelare: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, Paul Dano, Melissa Leo, Terrence Howard

Ett flertal kända skådespelare var påtänkta för huvudrollerna i Prisoners. Jag är oerhört glad över att Hugh Jackman fick sin roll istället för den mindre passlige Mark Wahlberg. Regissören drar nytta av Jackmans förmåga att spela argsint.

pris1

Familjen Dover firar thanksgiving med sin grannfamilj. Båda familjerna har två unga döttrar i samma ålder. Under dagen märker de att deras döttrar är försvunna, de ger sig ut för att leta men lyckas inte finna dem. Keller Dover (Hugh Jackman) misstänker att föraren av en viss husvagn i närheten kan veta vad barnen befinner sig. Ägaren av husvagnen är Alex Jones (Paul Dano), en imbecill som försöker fly när polisen vill tala med honom. Kriminalaren Loki (Jake Gyllenhaal) får huvudansvaret för jakten på flickorna, en jakt som kommer att bli mödosam.

pris2

Prisoners är inte särskilt originell, däremot görs den extra bra tack vare den allmänt höga kvalitén som den består av. Roger Deakins som så ofta Oscarsnomineras utan att vinna bidrar med ett perfekt foto. Bland namnen på den fläckfria rollistan står Jackman, Paul Dano och Terrence Howard för de bästa insatserna.

pris3

Sätten som Gyllenhaals poliskaraktär upptäcker ledtrådar på kan ibland tyckas för långsökta och klichéfyllda, det är egentligen det enda som eventuellt förtjänar kritik. Spänningen är kraftig och stämningen isande. Ytterst sevärd film.

betyg8

En reaktion på ”Prisoners

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s