The Warrior’s Way

Titel: The Warrior’s Way
År: 2010
Längd: 100 min
Genre: Action | Fantasy | Western
Regissör: Sngmoo Lee
Skådespelare: Dong-gun Jang, Kate Bosworth, Geoffrey Rush, Tony Cox, Danny Huston

Då och då måste man som regelbunden filmtittare se gissningsvis dåliga filmer, för att kunna uppskatta bra filmer ännu mer. The Warrior’s Way såg ut som ett gott val till något undermåligt att glo på tyckte jag.

Yang (Dong-gun Jang) är världens bästa svärdstridare och lönnmördare. Han håller till i ett mörkt land där han finner ett litet prinsessbarn som är på mångas dödslista. Han beslutar att skydda barnet och tar henne med sig på en lång färd västerut. De hamnar i en västernstad där de träffar Lynne (Kate Bosworth) som är ivrig att lära sig att slåss för att kunna hämnas på en ond man som skadat henne och mördat hennes familj. Yang lär henne sina svärdkonster varpå en liten romans börjar spira.

Regissören tycks vara visuellt influerad av Zack Snyder. Man kan se små likheter med 300 och Sucker Punch, den senare är ju dock en nyare film än denna. En mästare är inte Sngmoo Lee än, han har mycket långt kvar till Snyders toppnivå, fast The Warrior’s Way i sin helhet håller samma klass som relativt eländiga Sucker Punch.

Berättelsen är lövtunn och har en logisk försummelse som fick mig att undra. Det stora affischnamnet stavas Geoffrey Rush, han gör en blek insats i sin lilla roll och vill troligen bara få inspelningen överstökad. Av filmen ska man helt enkelt vänta sig ytlig dumaction som skiner under korta stunder.

betyg4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s