Hellsing Ultimate

hell0

Hellsing Ultimate är baserad på mangan Hellsing. En annan animeserie baserad på samma manga gjordes några år innan denna, men den är inte baserad på hela mangan och den tar sig fler friheter. Denna ska vara mer trogen och ska täcka hela förlagan.

hell2

Abraham Van Helsing grundade en brittisk organisation kallad Hellsing, med mål att förgöra fientliga vampyrer och andra övernaturliga hot. Organisationen leds av Integra Hellsing, en hård och resolut kvinna som ärvde organisationen i mycket ung ålder. Hennes främste agent är en demonisk vampyr hon kallar Alucard, bunden till att lyda Integras order. Efter en lokal vampyrattack hamnar unga polistjejen Seras Victoria i klorna på en illvillig vampyr, och Alucard kan endast rädda hennes liv genom att förvandla henne till vampyr, vilket han gör. Seras börjar jobba för Hellsing och blir Alucards lärling. Organisationen Hellsing hamnar senare i strid mot sitt största hot någonsin.

hell1

På gott och ont finns väldig outnyttjad potential i serien. Den har en fantastisk grundstory med intressanta karaktärer, men det känns som om fem säsonger har pressats in i en enstaka. För det är nämligen vad serien består av, en säsong med 10 avsnitt. Mycket händer under dessa avsnitt, tempot går fort och blygsamt med andrum ges mellan bataljerna och konflikterna. När en skurk dör dyker en annan snabbt upp. Mer tid till karaktärsdjup och utveckling skulle ha uppskattats.

hell3

Alucards bakgrund förblir relativt mystisk även om man får ta viss del av den, en ledtråd om vem han är finns även direkt i hans namn. Jag kan inte låta bli att önska att HBO får rättigheter om att producera en längre serie om Hellsing, gärna med samma kvalitet som Game of Thrones. Det finns som sagt mycket potential att gräva i. Frågan är väl vilken skådespelare som skulle göra Alucard rättvisa i så fall. Ifall Lena Headey varit lite yngre hade hon blivit en perfekt Integra, så mycket vet jag.

hell4

Crispin Freeman ger röst åt Alucard med stor bravur, han är grymt bra. En mer badass karaktär än Alucard vet jag förövrigt inte om jag skådat någon gång. Just huvudkaraktärerna är väldigt intressanta och står som det bästa med hela serien.

Japansk originaldubbning föredrar jag vanligtvis på anime, men Hellsing Ultimate har bra engelska röstskådespelare och när handlingen dessutom utspelar sig i England och andra delar av västvärlden kanske den engelska dubbningen ändå blir bäst att höra.

hell5

Serien är väldigt snygg och underhållande, men på gränsen till ytlig. Mycket lämnas att önska. Jag kan inte påstå att jag gillar det tradiga och klichéfyllda valet av huvudskurkar heller. Dock ska man kanske inte ge animeserien alltför mycket kritik då den har en förlaga som den varit följsam till. Animeskaparna gjorde måhända det bästa av vad de fick att jobba med. Jag hoppas att det görs en form av längre, mer utvecklad och mindre originaltrogen adaption i framtiden. Tillsvidare är Hellsing Ultimate sevärd.

Bra hemmasnickrad trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=TUwPcpDlq_I

2 reaktioner på ”Hellsing Ultimate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s