Hellsing Ultimate

hell0

För första gången på ett par år recenserar jag härmed en animeserie. Hellsing Ultimate är baserad på mangan Hellsing. En annan animeserie baserad på samma manga gjordes några år innan denna, men den är inte baserad på hela mangan och tar sig fler friheter. Denna ska vara mer trogen och ska täcka hela förlagan.

hell2

En flerhundraårig organisation i England kallad Hellsing har som uppgift att förinta övernaturliga hot som främst består av vampyrer. Organisationen leds av Integra Hellsing, en hård och resolut kvinna. Hennes yppersta agent är en mäktig vampyr med namnet Alucard, bunden till att lyda hennes order. Unga polistjejen Seras Victoria hamnar i klorna på en illvillig vampyr, Alucard kan endast rädda hennes liv genom att bita henne och förvandla henne till vampyr, vilket han gör. Seras börjar jobba för Hellsing och utbildas av Alucard. Organisationen hamnar en tid senare i strid med sitt största hot någonsin.

hell1

På gott och ont finns väldig outnyttjad potential i serien. Den har en fantastisk grundstory med intressanta karaktärer, men det känns som om fem säsonger har pressats in i en enstaka. För det är vad serien består av, en säsong med 10 avsnitt. Mycket händer under dessa avsnitt, tempot går fort och blygsamt med andrum ges mellan bataljerna och konflikterna. När en skurk dör dyker en annan snabbt upp. Mer tid till karaktärsdjup och utveckling skulle ha uppskattats.

hell3

Alucards bakgrund förblir relativt mystisk även om man får ta viss del av den, en ledtråd om vem han är finns även direkt i hans namn. Jag kan inte låta bli att önska att HBO får rättigheter om att producera en längre serie om Hellsing, gärna med samma kvalitet som Game of Thrones. Det finns som sagt mycket potential att gräva i. Frågan är väl vilken skådespelare som skulle göra Alucard rättvisa.

hell4

Crispin Freeman ger på utmärkt vis röst åt Alucard i animeserien, jag kände faktiskt igen hans röst ifrån filmatiska sekvenser av World of Warcraft. Japansk originaldubbning föredrar jag vanligtvis på anime, men Hellsing Ultimate har bra engelska röstskådespelare och när handlingen dessutom utspelar sig i England kanske den engelska dubbningen ändå blir bäst att höra.

hell5

Serien är snygg och underhållande men på gränsen till ytlig. Mycket lämnas att önska. Jag kan inte påstå att jag gillar det tradiga och klichéfyllda valet av huvudskurkar heller. Dock ska man kanske inte ge animeserien alltför mycket kritik då den har en förlaga som den varit följsam till. Animeskaparna gjorde måhända det bästa av vad de fick att jobba med. Jag hoppas att det görs en längre, mer utvecklad och mindre originaltrogen adaption i framtiden. Tillsvidare är Hellsing Ultimate sevärd.

Relaterat: Favoritkaraktärer från TV-serier.

Advertisements

2 reaktioner på ”Hellsing Ultimate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s