Kong: Skull Island

Titel: Kong: Skull Island
År: 2017
Längd: 118 min
Genre: Action | Äventyr | Fantasy | Sci-Fi
Regissör: Jordan Vogt-Roberts
Skådespelare: Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson, John C. Reilly, John Goodman, Corey Hawkins

Den gigantiska gorillan som intog vita duken 1933 har blivit en frekvent återkommande filmfigur sedan dess. Fler filmatiseringar om denne är redan på gång. Tjatigt värre kan det bli.

Strax efter Vietnamkrigets slut leder monsterjägaren Bill Randa (John Goodman) ett gäng forskare och soldater till en outforskad ö i Stilla havet. Randa vet att där finns ett sagolikt jättemonster, men ingen vill tro honom. Det dröjer inte länge tills de blir attackerade på ön av en monstruös jätteprimat. Flera livsfarliga monstervarelser visar sig finnas på ön. Ingen människa kan gå säker.

Skull Island är till största delen en actionfest på lite drygt 2 timmar. Den underhåller hyfsat bra men blir aldrig den episka upplevelse som Peter Jacksons King Kong från 2005 var. Medan Jackson fokuserade mer på karaktärer, äventyrskänsla och att göra Kong mer mänsklig fokuserar Vogt-Roberts på action, explosioner och monsterdjur. Även om resultatet blir sämre så är det samtidigt positivt att filmen håller sig annorlunda.

Här har vi att göra med ett överlag klichéfyllt persongalleri. John C. Reilly och hans smålustiga karaktär utgör dock bästa behållningen. Ett av de främsta problemen med Skull Island  är att den känns för mycket som Star Trek eller åtminstone som att den äger rum på en främmande planet i en annan galax. Betydligt lättare blir det att köpa att exempelvis Jurassic Park och Jacksons King Kong tar plats på Jorden.

Jag fick väl i stort sett vad jag förväntade mig i slutändan; ett lagom roande actionäventyr med några coola monster. Kan absolut vara värd att kolla in om man känner för att fördriva tiden med ett sådant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s