The Town

Titel: The Town
År: 2010
Längd: 150 min (Extended Cut)
Genre: Drama | Thriller
Regissör:
Ben Affleck
Skådespelare: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jeremy Renner, Blake Lively, Peter Postlethwaite, Jon Hamm

Länge har jag ogillat Ben Affleck för de brister han visat upp i sitt skådespeleri. Även i The Town är han lite stel framför kameran, det är han däremot inte bakom den. Han gör ett eminent jobb som regissör, jag måste lyfta på hatten för honom denna gång.

Efter ett rån mot en bank i Charlestown kidnappas bankdirektören Claire Keesey (Rebecca Hall) tillfälligt av de maskerade rånarna. De låter henne gå efter en biltur. En av rånarna är Doug McRay (Ben Affleck), han upptäcker att Claire bor väldigt nära dem och bestämmer sig för att skugga henne och eventuellt luska ut vad hon berättat för polisen. Men saker går inte som planerat när Dough börjar få känslor för Claire, det accepteras inte av hans kamrater. Situationen blir komplicerad, Dough kommer farligt nära döden då han pressas till att utföra ännu en bankstöt.

I viss mån känns The Town alltför proppad med klichéer. Vi har hört den här historien förr om ett par gentlemän på två sidor om lagen där den kriminelle startar en olämplig kärleksaffär. Den är alltså rätt förutsägbar, men tack vare bra hantverkare finns en spänning som lurar hela tiden. Nästintill allt hålls på ett mycket verklighetstroget plan, det är i relationen mellan Doug och Claire som trovärdigheten sinar.

Trots att detta huvudsakligen är en dramathriller består den av några tunga actionscener som inte bleknar om man till exempel jämför med Michael Manns Heat. De är bägge tuffa och hårda rullar, Heat vinner men The Town befinner sig inte långt ifrån enligt mitt tycke. Jag ser fram emot Afflecks nästa regijobb.

betyg7

2 reaktioner på ”The Town

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s