Jurassic Park III

Titel: Jurassic Park III
År: 2001
Längd: 92 min
Genre: Sci-Fi | Äventyr | Action | Thriller
Regissör: Joe Johnston
Skådespelare: Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni, Alessandro Nivola, Trevor Morgan

Uppdraget att regissera den tredje installationen i dinosauriesagan gick till en betydligt sämre regissör än Spielberg, nämligen Joe Johnston. Han fick även ett sämre manus att jobba med än vad Spielberg fick i tvåan, och då kan vi räkna ut hur det gick, inte bra alls.

Dr. Alan Grant (Sam Neill) är tillbaka, han möter Paul Kirby (William H. Macy) och dennes hustru Amanda (Téa Leoni) som påstår sig vara rika. De erbjuder honom en enorm summa pengar för att han ska följa med och guida dem på en flygtur ovanför dinosaurieöarna. Han tackar ja, men när de väl är framme vid ön landar flygplanet. Det visar sig att paret Kirby har andra avsikter än att bara se på ön ovanifrån, att livsfara nalkas snabbt är ett faktum.

Om man stör sig på logikbrist i föregångarna så bör man undvika trean. Denna gång är det värre, det gäller likaså det förutsägbara manuset med sina torftiga dialoger. Men man ser ju inte dessa för att få intellektuell stimulans, har man hjärnan på viloläge är Jurassic Park III ganska okej.

Ett stort plus i kanten får man ge Stan Winstons makalösa dinosauriemodeller som används istället för CGI när tillfälle ges. Vi får skåda andra dinosauriearter än tidigare, T-Rex är inte längre den stora antagonisten och karaktärerna måste se upp mot attacker från skyn. Vad en eventuell Jurassic Park IV kommer med ska bli spännande att se, jag hoppas att den håller sig högt över tvåans och treans nivåer.

betyg4

En reaktion på ”Jurassic Park III

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s