The Expendables 2

exp0

Titel: The Expendables 2
År: 2012
Längd: 103 min
Genre: Action | Äventyr | Thriller
Regissör: Simon West
Skådespelare: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Nan Yu, Terry Crews

En uppföljare till Sylvester Stallones stjärnspäckade actionrulle från 2010 har varit påtänkt väldigt länge och det ryktas om att en trilogi ska fullbordas. The Expendables bestod dock av mediokert filmmakeri och saknade finess, uppföljaren är tyvärr inte bättre.

exp1

Mr. Church (Bruce Willis) samlar ihop Barney Ross (Sylvester Stallone) och hans mannar för ett uppdrag. De ska söka upp en låda med hemligt innehåll, på vägen bemöts de av stortrubbel och en medlem i gänget mördas. Barney och de andra blir hämndlystna och deras uppdrag utvecklas till något större och farligare. Ungefär så lyder den lövtunna intrigen.

exp2

Det syns att Stallone och de övriga gubbarna i filmen blivit gamla. Jag undrar om de verkligen har krut kvar för en tredje eller om den rentav kommer att halta mer vad gäller skådespeleriet. Skådespelarna är nämligen rätt stela och trötta, Arnold läser bara rakt av känns det som utan försök till skådespeleri. Men att se alla dessa kända ansikten ihop kompenserar den saken en smula.

exp3

Ettan lider av finessbrist bland actionscenerna, tvåan har finessbrister i dialogen istället. Man får intrycket av att författarna försökt hitta fyndiga repliker men inte lyckats, och hoppats på att replikerna som används ska duga. Men de duger inte enligt mig.

exp4

Actionscenerna är faktiskt ganska underhållande, och jag roas smått av att se Arnold och de andra tillsammans även om skådespeleriet och dialogerna håller en låg nivå.

betyg4

 

Vill passa på att varna för den dåliga ljud- och bildkvalitén på den svenska BD-utgåvan.

3 reaktioner på ”The Expendables 2

  1. Nämen näääääeeej, nu tycker jag du är lite grumpy här. Klart dom är gamla, klart det är lite keckigt manus men det är ju SÅ charmigt!
    Arnold är skrattretande dålig och lever enbart på gamla meriter (och knappt det) men dom andra gubbsen tycker jag klarar sig fint. Stallone visar prov på skådespelartalanger som inte har synts av sen Copland.

    Okej. Jag är lite jävig, men det här är ju bra – och såååå mycket bättre än första filmen. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s