The Revenant

ren0

Titel: The Revenant
År: 2015
Längd: 156 min
Genre: Thriller | Äventyr | Drama | Western
Regissör: Alejandro González Iñárritu
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter

Leonardo DiCaprio medverkar inte i särskilt många filmer, men när han gör det är filmen ofta såväl som DiCaprios insats riktigt bra. Det inkluderar givetvis blodiga äventyrsthrillern The Revenant, regisserad av Oscarsvinnande regissören från 2015 års gala.

ren1

Utforskaren Hugh Glass (DiCaprio) färdas runt i Amerika med ett sällskap av flera män, inklusive hans son. Efter att Glass attackerats av en björn kan han inte längre gå och han har svårt att andas. Sonen och ett par andra män stannar med honom medan övriga färdas vidare. Den ena mannen dödar hans son och lämnar sedan Glass att dö ute i vildmarken. Men Glass lyckas återhämta sig och kan snart gå igen, och med hämnd i tankarna jagar han efter sin sons mördare.

ren2

Hämndhistorian som The Revenant kretsar kring känns inte alls nyskapad och har inte några direkta överraskningar. Filmens starka sidor utgörs framförallt av skådespeleriet, scenografin och fotot. DiCaprio och Tom Hardy gör båda utmärkta rollprestationer, det kan möjligt äntligen vara DiCaprios tur att få ta emot en Oscar.

ren2,3

På tal om Oscars och foto är det inte heller omöjligt att fotografen Emmanuel Lubezki vinner en Oscar för tredje året i rad. Filmproduktionen tog 9 månader bland annat på grund av de ogästvänliga väderförhållandena, men även för att Lubezki endast vill ha naturligt ljus för maximal realism.

ren3

Mitt slutbetyg blir en svag åtta till The Revenant. Den är minsann inget mästerverk som man tappar hakan av, däremot är den snygg, spännande och innehåller fantastiskt skådespeleri. Bättre än Birdman tycker jag, men regissörens bästa är fortfarande Babel.

betyg8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s