Captain America: Civil War

civil

Titel: Captain America: Civil War
År: 2016
Längd: 147 min
Genre: Action | Sci-Fi
Regissörer:
Anthony Russo, Joe Russo
Skådespelare: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Don Cheadle, Daniel Brühl

Uppföljaren till The Winter Solder har fått mycket positivt mottagande av såväl kritiker som publik. Betydligt mer så än årets konkurrent i genren; Batman v Superman. Personligen måste jag säga att jag föredrar sistnämnda filmen.

civ1

När The Avengers går med på ett politiskt initiativ om att göra dem mer statligt kontrollerade uppstår splittring i teamet. Tony Stark/Iron Man är för detta initiativ och anser att Avengers måste vara mer försiktiga för att inte orsaka mer skada under sina eskapader. Steve Rogers/ Cap America anser att sådana uppoffringar är nödvändiga och oundvikliga för att rädda världen. Fler hemligheter kommer att göra att dessa hjältar hamnar i dispyt och riskerar att splittras permanent.

civ2

Det hade onekligen varit lustigt om titeln på denna film hetat ”Captain America v Iron Man”, för det går att dra klara paralleller till tidigare nämna Batman v Superman. Hursomhelst känner jag mig en aning trött på superhjältefilmer och denna kom tyvärr inte som någon frisk fläkt alls trots lovande omdömen. Första halvan är väldigt tråkig och seg, men andra halvan börjar äntligen bjuda på småunderhållande action med fajter mellan huvudrollsinnehavarna. I slutändan blir allt för rörigt med många nya och halvnya superhjältar som introduceras och blandas med många bekanta ansikten. Säkert fantastiskt för de som älskar Marvels figurer och inte kan få nog av dem, men jag tillhör inte den skaran människor.

civ3

I skrivande stund har Civil War en plats på IMDB’s lista över världens högst betygsatta filmer, något jag själv mest skakar på huvudet åt. Men jag är väl en udda snubbe i detta fall. Tack vare en lite roande andra halva får filmen ett godkänt betyg, den lär dock aldrig ges en omtitt av mig.

betyg5

 

7 reaktioner på ”Captain America: Civil War

  1. Hur mycket allvarligare och mörkare är den här filmen egentligen jämfört med t,ex The Avengers 1 och 2 samt The Winter Solider ? Skildras Tony Stark på ett mer seriöst sätt än i de tidigare filmerna, eller skämtar han lika mycket som i föregående Marvel rullar ?

  2. Jag fattar att filmen innehåller humor och givetvis inte är lika mörk som Batman v Superman, men jag blev väldigt nyfiken efter att ha hört många säga att det är Marvels tveklöst mest seriösa film.

  3. IMDb betyg ska man ta med en nypa salt. När en ny film kommer så har den garanterat alltid superhögt betyg under den första veckan för att sedan bara sjunka (Batman v Superman hade typ 8,9 under dess premiär vecka) Det är ju trots allt de absolut största fan boys som ser filmen först vilket kan ge fel intryck. Civil War trillade av IMDB’s topplista för ett tag sedan då den i nuvarande stund har ett medelbetyg på 7,9. Ska man verkligen få ett bra intryck av vad medlemmarna på IMDB tycker om en film så ska man i alla fall vänta i ett år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s