Guardians of the Galaxy Vol. 2

Titel: Guardians of the Galaxy Vol. 2
År: 2017
Längd: 136 min
Genre: Action | Äventyr | Sci-Fi
Regissör: James Gunn
Skådespelare: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Michael Rooker, Kurt Russell

Marvel producerar filmer på löpande band numera. Guardians of the Galaxy Vol. 2 är en del av ”kapitel 3 i fas 3” i Marvels filmiska universum. Vad det nu innebär vet jag knappt, men det säger väl en del om hur många verk som gjorts och som kommer att följa.

Det udda gänget som utgör Galaxens väktare ses nu som hjältar efter deras tidigare bragder. Peter (Chris Pratt) upptäcker att han har en mäktig pappa vid namn Ego (Kurt Russell). Gamora (Zoe Saldana) har en syster som försöker döda henne och Yondu (Michael Rooker) måste avgöra om han vill fortsätta sitt liv som skurk eller om han tar sig i kragen. Familjeband kommer att både stärkas och brytas i detta intergalaktiska äventyr som sätter hela universum på spel.

Vol. 2 står inte som komedi på IMDb, men jag anser att den borde göra det med tanke på den stora mängd humor som den faktiskt bjuds på. Vissa humorsekvenser känns krystade, särskilt i filmens början. De flesta av skämten är dock lyckade och tjänar ett syfte om att inte ta sig självt på för stort allvar. Michael Rooker står i rampljuset här med en bra rollprestation och min favorit bland karaktärerna.

Denna uppföljare ligger på ungefär samma nivå som sin föregångare. Jag hade gärna sett att den varit lite mörkare och haft ett grövre mer naturligt språk som resulterat i en R-klassificering i USA likt James Mangolds Logan. Det rör sig annars om välgjord popcornunderhållning som tar en stund att komma igång men som överlag är värd att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s