Spectre

spec0

Titel: Spectre
År: 2015
Längd: 148 min
Genre: Thriller | Action
Regissör: Sam Mendes
Skådespelare: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Ben Whishaw

Kvalitén på Bond-filmerna med Daniel Craig i rollen som den ikoniska MI6-agenten har varierat. Bäst hittills i mitt tycke är Skyfall. Överlag är jag inte särskilt förtjust i dem och föredrar alltjämt de gamla filmerna med Sean Connery.

spec

Ett kryptiskt meddelande från en bekant till James Bond får honom att söka runtom i världen efter en mörk organisation kallad Spectre. Ju djupare Bond gräver i hemligheter desto farligare blir det för honom och människorna i hans omgivning. Samtidigt kämpar M (Ralph Fiennes) mot politiska överordnade som vill ta kontroll över Secret Service. Slutligen hamnar Bond öga mot öga med sin farligaste fiende hittills.

spectre2

Det talades ett tag mycket om Monica Belluccis medverkan i Spectre. Om hur hon exempelvis var den äldsta Bond-bruden någonsin. Hennes roll utgör dock inget annat än en stor besvikelse då hon inte får mycket mer än 5 minuters speltid, och ersätts snabbt av en avsevärt yngre dam som Bond givetvis bildar kärlekspar med. Bellucci borde ha fått en välutvecklad och stor roll i filmen, då hade den kunnat bli något. Jag köper inte alls kärlekssagan mellan Bond och den tråkiga unga tjejen som agerar filmens Bond-brud.

spec3

Det fanns potentiell i Spectre som aldrig blev till verklighet. Vi får en högst medioker Bond-film som lyckas vara halvspännande emellanåt utan riktig glöd. Den lider av platta karaktärer och en speltid som är för lång. Förhoppningsvis blir nästa film om 007 bättre än såhär.

betyg5

2 reaktioner på ”Spectre

  1. Skyfall var definitivt den bästa av de nya filmerna då det både kändes som en tribute och en dekonstruktion av Bond-formeln, medan den här kändes mer som en platt återgång till just den formeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s