Justice League

Titel: Justice League
År: 2017
Längd: 120 min
Genre: Action | Äventyr | Fantasy
Regissör: Zack Snyder
Skådespelare: Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Mamoa, Ray Fisher, Ciarán Hinds, Amy Adams

Henry Cavill hade egentligen en äkta mustasch under hela inspelningen av Justice League. Ett kontrakt med Paramount hindrade honom från att raka av den. Något geni på Warner Bros kom på idén att retuschera bort mustaschen i efterproduktionen, vilket resulterade i en lustig nedre ansiktshalva för Superman. Detta blir tyvärr symboliserande för filmen.

Wonder Woman (Gal Gadot) får sin gamla hemvist attackerad av en mäktig och uråldrig fiende. Fienden som går under namnet Steppenwolf (Ciarán Hinds) utgör ett hot mot hela mänskligheten. Bruce Wayne (Ben Affleck) får med sig Wonder Woman i ett försök att samla ihop ett team av superhjältar för att kontra det nya hotet. De upptäcker snart att de trots några nya superkamrater behöver hitta ett sätt att få liv i Superman (Henry Cavill) igen om de ska ha en chans.

Zack Snyder gjorde ett väldigt bra jobb med Watchmen en gång i tiden. Hans efterföljande superhjälteverk har bara sjunkit i kvalitet ett efter ett. Justice League är inget annat än ett hafsverk som ställer DC allt längre in i skamvrån, långt bakom Marvel. För mig som allmänt föredrar DC:s figurer framför Marvels känns det extra surt att konstatera. Speciellt Wonder Woman förtjänar bättre efter hennes hedervärda film från årets tidigare skede.

Det finns inte mycket till story att tala om här egentligen. Allt cirkulerar mest kring att föra samman det nya superlaget. Samtidigt präglas filmen av otillräcklig CGI som ofta ser ut att vara 10 år gammal. Det finns dock delar varstans som jag uppskattar. Jag upplever inte att det rör sig om ett oengagerande sömnpiller i lika hög grad som Age of Ultron eller Civil War, men mer av ett slarvjobb ändå som sagt.

Någon måste ta tyglarna ifrån Zack Snyder. Det är dags nu, eller rentav försent på sätt och vis. Uppföljaren behöver en visionär som inte sjabblar och som kan skapa något i klass med Wonder Woman eller den underhållande The Avengers från 2012. Det ska inte vara omöjligt att hitta en sådan. Justice League belönar jag med en generös femma i slutbetyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s