Ride Along

ride0

Titel: Ride Along
År: 2014
Längd: 91 min
Genre: Komedi | Action
Regissör: Tim Story
Skådespelare: Ice Cube, Kevin Hart, Laurence Fishburne, Tika Sumpter, Bruce McGill

En viss ironi finns det i att Ice Cube en gång blev världsstjärna genom bland annat låten ”Fuck tha Police”, och att han nu på senare år spelat polis i filmer som 21 Jump Street och Ride Along. Den senare blev succé på bio men sågad av kritiker.

ride1

Ben Barber (Kevin Hart) är en gamer som jobbar som vaktman på en skola, men hans dröm är att bli polis. Han får reda på att han blivit antagen till polisakademin och gläds då helhjärtat. Polisen James Payton (Ice Cube) är bror till Bens flickvän. James tror inte att Ben har varken det krävs som för att bli polis eller att gifta sig med hans syster. Ben vill övertyga James om att han duger, så James går med på att låta honom följa med i polisbilen en dag och visa vad han är gjord av. Det går dock inte som planerat och snart är de båda i stor fara.

ride2

Ride Along är en så kallad buddy-cop som för tankarna till filmer som Rush Hour och The Other Guys. Den är simpel till upplägget och innehållet, en van filmtittare har definitivt sett detta förut. Däremot finns tillräckligt med lyckad humor för att jag inte ska ogilla den.

ride36

Man vet vad man har Ride Along, vad man ska förvänta sig av filmen. Kvalitén är allmänt medelmåttig och klyschorna haglar fram med jämna mellanrum. Filmen har dock en tjusning som den kan leva på. Ett svagt godkänt betyg blir det ifrån mig.

betyg5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s