The Wolverine

wolv0

Titel: The Wolverine
År: 2013
Längd: 126 min
Genre: Äventyr | Action | Sci-Fi | Thriller
Regissör: James Mangold
Skådespelare: Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Hiroyuki Sanada, Famke Janssen

Wolverine och Hugh Jackman bildar en kombination av karaktär och skådespelare som blivit väldigt populär. Två framgångsrika filmer om superhjälten har producerats hittills, en tredje är dessutom på väg. Detta är nummer två i ordningen.

wolv1

Wolverine kallas till Japan av en gammal bekant man som han inte träffat på länge. Mannen heter Yashida (Hal Yamanouchi) och är numera stenrik. Men hans ålder ligger högt och döden kan vänta honom snart. Yashida ber Wolverine om hans dna för att kunna hela sig och bli ung igen, men för det måste Wolverine offra sin odödliget. Wolverine går inte med på det och Yashida dör snart. Men hans barnbarn, Mariko (Tao Okamoto) hamnar då i fara eftersom hon inte längre har sin farfars beskydd som hon behövde. Det blir upp till Wolverine att skydda Mariko ifrån mer illvilliga mutanter.

wolv2

Som karaktär är Wolverine lätt att gilla, coolast och mest badass av gänget i X-Men. Jackman gör en väldigt lyckad porträttering av honom. Själva filmerna om honom däremot har inte varit så mycket att hurra över, jag gillade Origins en aning bättre än denna.

wolv3

Ett halvsmart drag var det att placera handlingen i Japan. Serietidningskänslan är dock för stark för min smak, den påminner en del om Batman-filmerna från 90-talet. För den som vill se en ganska okej superhjältefilm kan The Wolverine säkert duga.

betyg5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s