The World’s End

world0

Titel: The World’s End
År: 2013
Längd: 109 min
Genre: Komedi | Sci-Fi | Action
Regissör: Edgar Wright
Skådespelare: Simon Pegg, Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Pierce Brosnan, David Bradley

Edgar Wright, Simon Pegg och Nick Frost har tillsammans några strålande verk i meritbagaget. The World’s End är sista delen av deras inofficiella Cornetto-trilogi. Även om den lyckas roa så befinner den sig en bit under föregångarnas kaliber.

world1

Gary King (Simon Pegg) har nått en begynnande medelålder och tänker gärna tillbaka på svunna ungdomstider. Han får en idé om att samla ihop sitt gamla kompisgäng för att som ett slags maraton besöka olika pubar och ta en varsin öl i varje. De gamla vännerna – som till viss skillnad från Gary har vuxit upp – följer halvt motvilligt med. Efter att besökt ett antal pubar råkar de ut för en mycket märklig händelse som tyder på de alla kan vara i stor fara.

world3

Vad The World’s End främst lider brist på är faktiskt humor. Två roliga sekvenser fick mig att skratta, jag hade såklart gärna sett fler. Inte heller finns den grymma fingertoppskänslan som regissören uppvisat många gånger förut. Filmen vinner dock på sin b-känsla och sina överraskningar, man kan tro att man tittar på en billig film som bör vara dålig men som blir bra.

world4

Nick Frost är lite oväntat stjärnan här. Trots att han egentligen har mer av en sidekick-roll och att Pegg står i centrum så fann jag Frosts karaktärsutveckling bäst. Underhållande var det att se honom gå ifrån en tyst kontorsnisse som aldrig dricker alkohol till en supande bärsärk. The World’s End har sina gyllene stunder och den kan rekommenderas, men man bör inte förvänta sig en ny Hot Fuzz.

betyg6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s