Crank: High Voltage

crank0

Titel: Crank: High Voltage
År: 2009
Längd: 96 min
Genre: Action | Thriller
Regissörer: Mark Neveldine, Brian Taylor
Skådespelare: Jason Statham, Amy Smart, Dwight Yoakam, Efren Ramirez, David Carradine

Crank från 2006 är en ganska bra over-the-top actionthriller. Denna uppföljare som kom tre år senare kan jag inte säga detsamma om. Synd att den blev en av David Carradines sista filmer.

crank1

Handlingen tar fart precis där föregångaren slutade. Chev Chelios (Jason Statham) lyckades mirakulöst överleva och tas tillfånga av kinesisk maffia. De söver ner honom för att ta ut hans hjärta och de ersätter det med en batteridriven manick som kräver elektricitet för att hålla honom vid liv. Chelios lyckas ta sig fri och är genast på jakt efter hjärtat som stals ifrån honom. Men det blir ingen lätt jakt när hans artificiella hjärta kan sluta slå närsomhelst.

crank2

Föregångaren var sådär lagom over-the-top på ett småhärligt sätt. Uppföljaren skruvar däremot upp volymen alldeles för högt tills den mest bara blir bisarr och fånig. Man kanske har försökt efterlikna actionfilmerna av Robert Rodriguez, utan att lyckas då eftersom filmen gör magplask efter magplask.

crank3

Jag går så långt som att säga att Crank: High Voltage ofta är provocerande usel. Utan att avslöja för mycket kan jag berätta att en viss scen förekommer där en karaktär pekar finger mot kameran, den sammanfattar filmen bra. Ett långfinger åt publiken är vad filmen består av. Men jag tyckte att första halvan var någorlunda okej, så min generositet gentemot den gör att slutbetyget blir en trea.

betyg3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s