Heat

Titel: Heat
År: 1995
Längd: 170 min
Genre: Drama | Action | Thriller
Regissör: Michael Mann
Skådespelare: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Ashley Judd, Diane Venora

Michael Manns Heat har blivit en av världens mest inflytelserika och hyllade actionthrillers. I huvudrollerna syns två av mina favoritskådespelare som totalt samlat ihop 15 Oscarsnomineringar hittills.

Polisinspektören Vincent Hanna (Al Pacino) och skicklige bankrånaren Neil McCauley (Robert De Niro) blir ärkefiender för en tid på varsin sida av lagen. Hanna tänker ge allt för att fånga McCauley, och McCauley ger i sin tur allt för att komma undan. De hyser en viss respekt för varandra och är egentligen ganska lika som personer. Drabbningarna dem emellan blir intensiva och ytterst livsavgörande.

Det är förundransvärt hur många välbekanta ansikten som dyker upp i denna film utöver de två huvudrollsinnehavarna; Val Kilmer, Natalie Portman, Jon Voight, Danny Trejo, Tom Sizemore, William Fichtner, Wes Studi, Jeremy Piven, Hank Azaria med flera. Men ingen skiner så mycket som just Pacino och De Niro gör. Den ikoniska scenen de har tillsammans vid ett cafébord visar starkt prov på det.

Även de autentiska actionscenerna och den isande spänningen tillhör givetvis det bästa med Heat. Mycket finns att lovorda, men man kan anmärka på speltiden som dessvärre är en aning för lång med sina 170 minuter. Just nu ser jag fram emot Pacinos och De Niros återförening i The Irishman som regisseras av mästaren Martin Scorsese.

2 reaktioner på ”Heat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s